Trobada de la Consellera de Cultura del govern català amb Sectorial del Cómic

Text en català (versión en castellano debajo)

Sectorial del Cómic es va reunir el passat 8 de juny amb la Consellera de Cultura del govern català, Natàlia Garriga, i amb Edgar Garcia, director de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), i Joaquim Bejarano, director de l’àrea del llibre de l’ICEC, al Palau Marc de Barcelona, seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Van assistir a la reunió en representació de Sectorial del Còmic els següents membres de la junta: el vicepresident Óscar Valiente, Oriol Estrada i Rangil, Joaquín García, Alberto González i Ferran Velasco.

La reunió es va centrar principalment en la definició del còmic com a art i indústria diferenciada de la indústria del llibre, i també en les possibilitats i les dificultats que es poden trobar autors i editors per a accedir a les ajudes públiques a la creació i l’edició.

També es va posar èmfasi en presentar el còmic com a aliat tant per al foment de la lectura en la població, com també en el foment de l’ús del català, ara que a poc a poc es van sumant noves iniciatives en aquest sentit.

La reunió, que es va allargar gairebé dues hores, va certificar l’interès que tant la Consellera com l’ICEC tenen envers el còmic, i va acabar amb un compromís per a començar a treballar en les ajudes i fer-les més accessibles i visibles al món del còmic, així com estudiar totes les iniciatives que es poden dur a terme per a promocionar i fomentar l’ús del còmic en diferents àmbits. Es va remarcar especialment la importància de les biblioteques i els cicles educatius, com a àrees d’especial interès per a la difusió, aprenentatge i estudi del còmic com a mitjà.

Des de Sectorial del Cómic volem agrair la gran predisposició i interès que s’ha mostrat cap al món del còmic.

——————————————————————————–

Texto en castellano

Sectorial del Cómic se reunió el pasado 8 de junio con la Consellera de Cultura del gobierno catalán, Natàlia Garriga, y con Edgar Garcia, director del ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), y Joaquim Bejarano, director del área del libro del ICEC, en el Palau Marc de Barcelona, sede del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En la reunión estuvieron en representación de Sectorial del Cómic los siguientes miembros de la junta: el vicepresidente Óscar Valiente, Oriol Estrada i Rangil, Joaquín García, Alberto González y Ferran Velasco.

La reunión se centró principalmente en la definición del cómic como arte e industria diferenciada de la industria del libro, y también en las posibilidades y las dificultades que se pueden encontrar autores y editores para acceder a las ayudas públicas a la creación y la edición.

También se puso énfasis en presentar el cómic como aliado tanto para el fomento de la lectura en la población, como también en el fomento del uso del catalán, ahora que poco a poco se van sumando nuevas iniciativas en este sentido.

La reunión, que se alargó casi dos horas, certificó el interés que tanto la Consellera como el ICEC tienen en el cómic, y terminó con un compromiso para empezar a trabajar en las ayudas y hacerlas más accesibles y visibles al mundo del cómic, así como estudiar todas las iniciativas que se pueden llevar a cabo para promocionar y fomentar el uso del cómic en distintos ámbitos.  Se remarcó especialmente la importancia de las bibliotecas y los ciclos educativos, como áreas de especial interés para la difusión, aprendizaje y estudio del cómic como medio.

Desde Sectorial del Cómic queremos agradecer la gran predisposición e interés que se ha mostrado hacia el mundo del cómic.

Fotografies d’Arnau Pascual – Departament de Cultura.